Gamze ARSLAN
Köşe Yazarı
Gamze ARSLAN
 

Nefes ve Yaşam

Nefes görünen kısmıyla vücuda oksijen veriyor olsa da aslında görünmeyen yüzüyle enerji sağlayan bir faaliyettir. Nefes alıp-verme kalitesi kadar kaliteli bir hayat yaşıyoruz. Nefes aracılığı ile aldığımız oksijen bize enerji verir. Ne kadar çok oksijen alırsak o kadar çok enerji üretiriz. Nefes aldığımızı zannetsek de aslında yanlış nefes alıyoruz. Nefes almanın yanlışı doğrusu da mı olurmuş demiştim ilk zamanlar daha sonra tat almaktan, psikolojiye kadar etkisi olduğuna kanaat getirdim. Dolayısıyla doğru nefes alıp vermenin hem fiziksel hem zihinsel hem de ruhsal açıdan birçok olumlu etkisi var; Fiziksel anlamda doğru nefes alışkanlığı; kalp ritmini düzenler. Toksinlerin vücuttan kolay atılmasına yardımcı olur. Tüm sinir sistemi ve hormonların düzgün çalışmasını sağlar. Kan kalitesini yükseltirken temiz kan dolaşımını da mümkün hale getirir. Bu da hücre yenilenmesini ve verimliliğini artırır. Gençlik ve zindeliğin sırrı doğru nefeste saklıdır! Nefes kalitesi, son olarak cinsel performansı artırıcı rol da oynayabilmektedir. Nasıl doğru nefes alma egzersizi gerçekleştirebiliriz?   Kendinizle baş başa kalabileceğiniz bir ortamda aşağıdaki adımları takip ederek siz de etkili bir nefes alma deneyimi yaşayabilir, bu aktivitenin gününüzde yaratacağı olumlu değişikliği takip edebilirsiniz. 1. Nefes egzersizine omurganız düz olacak şekilde rahat bir pozisyonda oturarak başlayın. 2. Bir elinizi karnınıza, diğer elinizi göğsünüze koyun. 3. Dört saniye boyunca burnunuzdan yavaş ve derin nefes alın. 4. Nefes alırken karnınızın üzerindeki el dışarı doğru hareket ederken midenizin hava ile genişlediğini hissedin. 5. Dört saniye boyunca burnunuzdan yavaşça nefes vermeden önce nefesinizi iki saniye boyunca tutun 6. Nefes verirken karnınızın üzerindeki el içeri doğru hareket ederken midenizin kasıldığını hissedin. 7. Maksimum fayda için bu nefes alma modelini beş ile on dakika arasında tekrarlayın.8. İşiniz bittiğinde, gününüze veya etkinliğinize devam etmeden önce nasıl hissettiğinizi gözlemlemek için birkaç dakikanızı ayırın. Bu egzersiz sonrası kendinizle daha barışık, zinde ve sakin olacaksınız Gamze ARSLAN Beslenme & Yaşam Koçu
Ekleme Tarihi: 01 Temmuz 2024 - Pazartesi

Nefes ve Yaşam

Nefes görünen kısmıyla vücuda oksijen veriyor olsa da aslında görünmeyen yüzüyle enerji sağlayan bir faaliyettir. Nefes alıp-verme kalitesi kadar kaliteli bir hayat yaşıyoruz. Nefes aracılığı ile aldığımız oksijen bize enerji verir. Ne kadar çok oksijen alırsak o kadar çok enerji üretiriz. Nefes aldığımızı zannetsek de aslında yanlış nefes alıyoruz. Nefes almanın yanlışı doğrusu da mı olurmuş demiştim ilk zamanlar daha sonra tat almaktan, psikolojiye kadar etkisi olduğuna kanaat getirdim.

Dolayısıyla doğru nefes alıp vermenin hem fiziksel hem zihinsel hem de ruhsal açıdan birçok olumlu etkisi var;

Fiziksel anlamda doğru nefes alışkanlığı; kalp ritmini düzenler.

Toksinlerin vücuttan kolay atılmasına yardımcı olur.

Tüm sinir sistemi ve hormonların düzgün çalışmasını sağlar.

Kan kalitesini yükseltirken temiz kan dolaşımını da mümkün hale getirir. Bu da hücre yenilenmesini ve verimliliğini artırır. Gençlik ve zindeliğin sırrı doğru nefeste saklıdır!

Nefes kalitesi, son olarak cinsel performansı artırıcı rol da oynayabilmektedir.

Nasıl doğru nefes alma egzersizi gerçekleştirebiliriz?

 

Kendinizle baş başa kalabileceğiniz bir ortamda aşağıdaki adımları takip ederek siz de etkili bir nefes alma deneyimi yaşayabilir, bu aktivitenin gününüzde yaratacağı olumlu değişikliği takip edebilirsiniz.

1. Nefes egzersizine omurganız düz olacak şekilde rahat bir pozisyonda oturarak başlayın.

2. Bir elinizi karnınıza, diğer elinizi göğsünüze koyun.

3. Dört saniye boyunca burnunuzdan yavaş ve derin nefes alın.

4. Nefes alırken karnınızın üzerindeki el dışarı doğru hareket ederken midenizin hava ile genişlediğini hissedin.

5. Dört saniye boyunca burnunuzdan yavaşça nefes vermeden önce nefesinizi iki saniye boyunca tutun

6. Nefes verirken karnınızın üzerindeki el içeri doğru hareket ederken midenizin kasıldığını hissedin.

7. Maksimum fayda için bu nefes alma modelini beş ile on dakika arasında tekrarlayın.8. İşiniz bittiğinde, gününüze veya etkinliğinize devam etmeden önce nasıl hissettiğinizi gözlemlemek için birkaç dakikanızı ayırın. Bu egzersiz sonrası kendinizle daha barışık, zinde ve sakin olacaksınız

Gamze ARSLAN
Beslenme & Yaşam Koçu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.