ABB

Türkiye'nin Japonya'ya Yenilmesinin Ardından Konuşan Japonya Teknik Direktörü: "Mütevazi Olamayacağım"

SPOR 13.09.2023 - 11:17, Güncelleme: 13.09.2023 - 11:17
 

Türkiye'nin Japonya'ya Yenilmesinin Ardından Konuşan Japonya Teknik Direktörü: "Mütevazi Olamayacağım"

Japonya Teknik Direktörü Hajime Moriyasu, Türkiye'yi 4-2 yendikleri maçın ardından konuştu. "Ofansif olarak çok çalıştığımızı söyleyebilirim, bu konuda mütevazı olamayacağım." diyen Moriyasu, A Milli Takım'ın birçok defansif hata yaptığını ve büyük farkı kaçırdıklarını belirtti.
Tarafsız Haber - Belçika'da oynanan hazırlık maçında Japonya , A Milli Takımını 4-2 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Japon hoca Hajime Moriyasu Türkiye'ye daha fazla gol atabileceklerini söyledi. "Gururlu ve memnunum" Moriyasu yaptığı açıklamada, "Bugünkü galibiyet bizim için çok önemliydi, sonuçtan çok memnunum. Almanya maçına göre 10 farklı oyuncuyla oynamak kolay değildi ancak sonuçtan gururlu ve memnunum. Bizi burada yalnız bırakmadılar. Hücumda elimize çok fazla fırsat geçti. Belki 4 değil de daha fazla gol atabilirdik. Türkiye'nin bazı defansif hatalarından daha iyi yararlanabilirdik. Yararlansaydık maçın skoru daha farklı olabilirdi. Oyunun son bölümünde geçiş anlamında daha iyi olabilirdik. Türkiye'nin yüklenmesiyle geri çekilmiş olduk, oyunu daha bitirici oynasaydık skor daha farklı olabilirdi." dedi. "Ofansif olarak çok çalıştık" Almanya'nın ardından Türkiye karşısında da 4 gollü galibiyet almaları ile ilgili konuşan Moriyasu, "Birbirinden güzel iki maç oynadık. Oyuncular, teknik ve taktik öğrettiğim her şeyi sahaya koydu. Yeni oyuncular oynamasına rağmen Almanya maçında verdiğim benzer taktikleri bu maçta da kullanabildiler. İyi antrenmanlar yaptık ve karşılığını aldık. Defans ve ofans geçişlerinde oyuncular tam olarak istediğimi verdi. Dünya Kupası'ndan bu yana aramıza yeni oyuncular katıldı. Yeni oyuncular çok iyi adapte oldu. Oyunculara hata yapma özgürlüğü sağladık, böylelikle kendilerini daha iyi hissettiler. Ofansif olarak çok çalıştığımızı söyleyebilirim, bu konuda mütevazı olamayacağım." ifadelerini kullandı.
Japonya Teknik Direktörü Hajime Moriyasu, Türkiye'yi 4-2 yendikleri maçın ardından konuştu. "Ofansif olarak çok çalıştığımızı söyleyebilirim, bu konuda mütevazı olamayacağım." diyen Moriyasu, A Milli Takım'ın birçok defansif hata yaptığını ve büyük farkı kaçırdıklarını belirtti.

Tarafsız Haber - Belçika'da oynanan hazırlık maçında Japonya , A Milli Takımını 4-2 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Japon hoca Hajime Moriyasu Türkiye'ye daha fazla gol atabileceklerini söyledi.

"Gururlu ve memnunum"
Moriyasu yaptığı açıklamada, "Bugünkü galibiyet bizim için çok önemliydi, sonuçtan çok memnunum. Almanya maçına göre 10 farklı oyuncuyla oynamak kolay değildi ancak sonuçtan gururlu ve memnunum. Bizi burada yalnız bırakmadılar. Hücumda elimize çok fazla fırsat geçti. Belki 4 değil de daha fazla gol atabilirdik. Türkiye'nin bazı defansif hatalarından daha iyi yararlanabilirdik. Yararlansaydık maçın skoru daha farklı olabilirdi. Oyunun son bölümünde geçiş anlamında daha iyi olabilirdik. Türkiye'nin yüklenmesiyle geri çekilmiş olduk, oyunu daha bitirici oynasaydık skor daha farklı olabilirdi." dedi.

"Ofansif olarak çok çalıştık"
Almanya'nın ardından Türkiye karşısında da 4 gollü galibiyet almaları ile ilgili konuşan Moriyasu, "Birbirinden güzel iki maç oynadık. Oyuncular, teknik ve taktik öğrettiğim her şeyi sahaya koydu. Yeni oyuncular oynamasına rağmen Almanya maçında verdiğim benzer taktikleri bu maçta da kullanabildiler. İyi antrenmanlar yaptık ve karşılığını aldık. Defans ve ofans geçişlerinde oyuncular tam olarak istediğimi verdi. Dünya Kupası'ndan bu yana aramıza yeni oyuncular katıldı. Yeni oyuncular çok iyi adapte oldu. Oyunculara hata yapma özgürlüğü sağladık, böylelikle kendilerini daha iyi hissettiler. Ofansif olarak çok çalıştığımızı söyleyebilirim, bu konuda mütevazı olamayacağım." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.