ANKET

Selen Hakbilir'den Gündem'e Dair Açıklama

GÜNDEM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 16.10.2024 - 13:03, Güncelleme: 16.10.2024 - 13:03
 

Selen Hakbilir'den Gündem'e Dair Açıklama

Selen Hakbilir Türkiye'nin önceliği Milli sivil toplum politika konusu ve tarım güvenliği olmalıdır ifadeleriyle açıklama'da bulundu.
Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili ve dört mevsim iklim dokusu olan bir coğrafyada yer alıyor olması bizler için büyük bir fırsattır. Nitekim deniz ticaretinden tarım alanı üretimine bir çok alanda seyir alan bir coğrafi zenginlik hacmine sahiptir. Bu milli servet unsurlarını ivedili bir şekilde kazanıma dönüştürülmesi için devlet ve millet olarak bütünlük içerisinde adım atılmalıdır. ( Gündem Haber )  Selen Hakbilir günümüz koşullarında iklim değişikliği ve kuraklık alanında dünya genelinde sorunların hızla artıyor olması bizleri tarım politikaları açısından  daha etkin bir noktaya yönelmeye sevk ediyor. 21. Yüz yılın en güçlü alanı tarımdır. Nitekim bu konuda çok hassas bir plan ve program doğrultusunda yol almalıyız.  Bu konuda alanında uzmanlaşan akademik bilgi ve deneyimi olan ekiplerle birlikte yeni nesil tarım politikalarına yönelmemiz gerekiyor. En öncelikli adım olarak susuz tarım alanında Türkiye olarak çok ciddi manada kendimizi geliştirmeliyiz. İleriki zaman çerçevesinde iklim değişikliği ve kuraklık nedeniyle su imkanlarının azalması aynı zamanda hayat koşullarını zorlama sürecine hız katacaktır. Bu alanda susuz tarım politikası hızla büyüyen bir Türkiye olarak dünyaya açılma gayretimiz dahada büyüyecektir. Bu çalışma süreciyle birlikte “Anadolu İçin Anadolu Kadınları El Ele” projeleri eşliğinde bu derece güzide bir konuyu mutlaka sivil toplum kuruluşları açısından ele alınarak hassas bir şekilde incelenmelidir. Nitekim devletimizin önemli politikalarına katkı sunmak üzere sivil toplum kuruluşları ciddi manada destek olarak projelere destek olmalıdır. Bu konular eşliğinde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Başkanlığı, TBMM Tarım Komisyonu Başkanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, araştırma üniversitelerinin ziraat fakülteleri, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ortak projelerle birlikte 1 Milyon ev hanımı ve kız çocuklarını susuz tarım politikasında bilgi, deneyim, girişimci ve iş sahibi alanına getirmek için gayret etmelidir. Her şeyi ile kendine yeten bir Türkiye olmak için bugünden yarına doğru politikalarla yol almalıyız. Ülkemizi, milletimizi ve devletimizi kalkındırmak seviyede güçlü adımlarla ilerlemeliyiz. Bu konuda Ankara ili Haymana ilçesi pilot uygulama olarak seçilmelidir. Nitekim Haymana kültürümüz açısından tarihi bir ilçe olduğu kadar toprağı bereketli bir yerdir. İlçenin kalkınması ve memlekete faydalı olacak adımlar atılmalıdır. Daha sonra bu pilot uygulama ülke geneline sirayet edecek şekilde planlanmalı ve hedefe ulaşacak adımlarla yol alınmalıdır. “15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü” olduğu günümüzde Türkiye’deki kadın çiftçiler ve girişimci kadınlar için son derece önem teşkil eden adımlarla yol almalıyız.   SELEN HAKBİLİR POLİTİKACI/MİMAR
Selen Hakbilir Türkiye'nin önceliği Milli sivil toplum politika konusu ve tarım güvenliği olmalıdır ifadeleriyle açıklama'da bulundu.

Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili ve dört mevsim iklim dokusu olan bir coğrafyada yer alıyor olması bizler için büyük bir fırsattır. Nitekim deniz ticaretinden tarım alanı üretimine bir çok alanda seyir alan bir coğrafi zenginlik hacmine sahiptir. Bu milli servet unsurlarını ivedili bir şekilde kazanıma dönüştürülmesi için devlet ve millet olarak bütünlük içerisinde adım atılmalıdır. ( Gündem Haber

Selen Hakbilir günümüz koşullarında iklim değişikliği ve kuraklık alanında dünya genelinde sorunların hızla artıyor olması bizleri tarım politikaları açısından  daha etkin bir noktaya yönelmeye sevk ediyor. 21. Yüz yılın en güçlü alanı tarımdır. Nitekim bu konuda çok hassas bir plan ve program doğrultusunda yol almalıyız. 

Bu konuda alanında uzmanlaşan akademik bilgi ve deneyimi olan ekiplerle birlikte yeni nesil tarım politikalarına yönelmemiz gerekiyor. En öncelikli adım olarak susuz tarım alanında Türkiye olarak çok ciddi manada kendimizi geliştirmeliyiz.

İleriki zaman çerçevesinde iklim değişikliği ve kuraklık nedeniyle su imkanlarının azalması aynı zamanda hayat koşullarını zorlama sürecine hız katacaktır. Bu alanda susuz tarım politikası hızla büyüyen bir Türkiye olarak dünyaya açılma gayretimiz dahada büyüyecektir.

Bu çalışma süreciyle birlikte “Anadolu İçin Anadolu Kadınları El Ele” projeleri eşliğinde bu derece güzide bir konuyu mutlaka sivil toplum kuruluşları açısından ele alınarak hassas bir şekilde incelenmelidir.

Nitekim devletimizin önemli politikalarına katkı sunmak üzere sivil toplum kuruluşları ciddi manada destek olarak projelere destek olmalıdır.

Bu konular eşliğinde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Başkanlığı, TBMM Tarım Komisyonu Başkanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, araştırma üniversitelerinin ziraat fakülteleri, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ortak projelerle birlikte 1 Milyon ev hanımı ve kız çocuklarını susuz tarım politikasında bilgi, deneyim, girişimci ve iş sahibi alanına getirmek için gayret etmelidir.

Her şeyi ile kendine yeten bir Türkiye olmak için bugünden yarına doğru politikalarla yol almalıyız. Ülkemizi, milletimizi ve devletimizi kalkındırmak seviyede güçlü adımlarla ilerlemeliyiz.

Bu konuda Ankara ili Haymana ilçesi pilot uygulama olarak seçilmelidir. Nitekim Haymana kültürümüz açısından tarihi bir ilçe olduğu kadar toprağı bereketli bir yerdir. İlçenin kalkınması ve memlekete faydalı olacak adımlar atılmalıdır. Daha sonra bu pilot uygulama ülke geneline sirayet edecek şekilde planlanmalı ve hedefe ulaşacak adımlarla yol alınmalıdır.

“15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü” olduğu günümüzde Türkiye’deki kadın çiftçiler ve girişimci kadınlar için son derece önem teşkil eden adımlarla yol almalıyız.
 
SELEN HAKBİLİR
POLİTİKACI/MİMAR

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.