ANKET
Gamze ARSLAN
Köşe Yazarı
Gamze ARSLAN
 

Şikayet Etmek

Her şeye şikayet ederek yaşasak kalbimizdekilere nasıl kavuşuruz? Bunun bir yolu olmalı amalar keşkeler sadece ertelemek ve kişinin kendisini örtmek için kullandığı bahanelerdir. Her şeyden memnuniyetsizlik duyulan bu çağda bizi memnuniyetsiz duruma düşüren olaylar bizlere güç veren olaylardır Çünkü; Bu durumdan çıkmak için bir mücadeleye girer çözüm yolları keşfederiz. Ancak farkındalığınız yüksekse bunu anlayabilirsiniz. İradenizle birlikte bütün olarak harekete geçtiğinizde bu durumlara tepki göstermeyi bıraktığınızda yani (Akışta) olduğunuzda bu durumun çözüldüğünü sadece sizin tepkileri çok abarttığınızı fark edeceksiniz. Zikretme hali şikayet konulu, olumsuz durumları çoğaltır. (Akışta) kaldığınızda bilgeliğin aktığını çözümlerin size sunulduğunu fark edeceksiniz.    Şikayet etmek hem çevrenize olumsuzlukla hem de kişinin beynine zarar verir. Negatif düşüncelere kapılmak çok kolay bu çağda buna rağmen özgürce pozitif kalabilmeyi tercih etmek ayrıcalıktır özgürlük olma sebebi ise kişinin tercihine bağlı olması.    Siz kendinizi değiştirme yolunda ilerlerken etrafınızdaki tüm olumsuz olaylara daha çok dikkatinizi vereceksiniz siz orada yoksunuz artık gözlemci rolündeyken tepkisiz kalmak sizi o olayların dışında tutarak izleme rolü gösterir. İşte o zaman daha çok farkındalığınız yükselecek tabii ki bu süreçte bu tarz ortamlardan uzak durmanız gerekiyor biliyorsunuz ki hepimiz bir enerjiyiz birbirimizden kolaylıkla etkilenebiliyoruz. Bu süreçte psikolojinizi sağlam tutmanız için size öneri veriyorum. • Olumsuzluğun öğretici yanını kullan (Mesajı al ve ilerle üstünde çok durma) • Elinizden gelenin en iyisini yapıp endişelenmeyi bırakın. • Düşüncelerinizle baş başa kalıp zihninizi sakinleştirin yalnız kalın kendinize vakit ayırın bu farkındalığınız daha çok gelişmesine de katkı sağlar. • Hayatta ulaşılabilecek güzel hedefler için sabırlı olun hedeflerinizin peşinden gideren kendinizi keşif edin. • Duygularınızı kontrol altında tutun ve fazla fedakarlıktan uzaklaşın. • Başkalarının enerjilerinden etkilenmeyin kontrol sizde kalsın. • Duygularınızla barışın • Olayları durumları sevin affedin.   Şifa olsun… Gamze ARSLAN Yaşam Koçu
Ekleme Tarihi: 31 Temmuz 2024 - Çarşamba

Şikayet Etmek

Her şeye şikayet ederek yaşasak kalbimizdekilere nasıl kavuşuruz? Bunun bir yolu olmalı amalar keşkeler sadece ertelemek ve kişinin kendisini örtmek için kullandığı bahanelerdir. Her şeyden memnuniyetsizlik duyulan bu çağda bizi memnuniyetsiz duruma düşüren olaylar bizlere güç veren olaylardır Çünkü; Bu durumdan çıkmak için bir mücadeleye girer çözüm yolları keşfederiz. Ancak farkındalığınız yüksekse bunu anlayabilirsiniz. İradenizle birlikte bütün olarak harekete geçtiğinizde bu durumlara tepki göstermeyi bıraktığınızda yani (Akışta) olduğunuzda bu durumun çözüldüğünü sadece sizin tepkileri çok abarttığınızı fark edeceksiniz. Zikretme hali şikayet konulu, olumsuz durumları çoğaltır. (Akışta) kaldığınızda bilgeliğin aktığını çözümlerin size sunulduğunu fark edeceksiniz. 

 

Şikayet etmek hem çevrenize olumsuzlukla hem de kişinin beynine zarar verir. Negatif düşüncelere kapılmak çok kolay bu çağda buna rağmen özgürce pozitif kalabilmeyi tercih etmek ayrıcalıktır özgürlük olma sebebi ise kişinin tercihine bağlı olması. 

 

Siz kendinizi değiştirme yolunda ilerlerken etrafınızdaki tüm olumsuz olaylara daha çok dikkatinizi vereceksiniz siz orada yoksunuz artık gözlemci rolündeyken tepkisiz kalmak sizi o olayların dışında tutarak izleme rolü gösterir. İşte o zaman daha çok farkındalığınız yükselecek tabii ki bu süreçte bu tarz ortamlardan uzak durmanız gerekiyor biliyorsunuz ki hepimiz bir enerjiyiz birbirimizden kolaylıkla etkilenebiliyoruz. Bu süreçte psikolojinizi sağlam tutmanız için size öneri veriyorum.

• Olumsuzluğun öğretici yanını kullan (Mesajı al ve ilerle üstünde çok durma)
• Elinizden gelenin en iyisini yapıp endişelenmeyi bırakın.
• Düşüncelerinizle baş başa kalıp zihninizi sakinleştirin yalnız kalın kendinize vakit ayırın bu farkındalığınız daha çok gelişmesine de katkı sağlar.
• Hayatta ulaşılabilecek güzel hedefler için sabırlı olun hedeflerinizin peşinden gideren kendinizi keşif edin.
• Duygularınızı kontrol altında tutun ve fazla fedakarlıktan uzaklaşın.
• Başkalarının enerjilerinden etkilenmeyin kontrol sizde kalsın.
• Duygularınızla barışın
• Olayları durumları sevin affedin.

 

Şifa olsun…

Gamze ARSLAN

Yaşam Koçu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.