ABB

Tour of Antalya 2024'ü Piganzoli kazandı

SPOR 11.02.2024 - 18:54, Güncelleme: 12.02.2024 - 11:41
 

Tour of Antalya 2024'ü Piganzoli kazandı

Tour of Antalya 2024'ü Piganzoli kazandı
Bu yıl beşincisi düzenlenen ve perşembe günü Side-Antalya etabıyla başlayan Tour of Antalya, bugün 183,9 kilometrelik Antalya-Antalya etabıyla sona erdi.   TDT Unibet takımından Hartthijs de Vries 4 saat 16 dakika 08 saniyelik derecesiyle etabı kazanırken, 2024 Tour of Antalya'nın şampiyonu ise üçüncü gün tırmanma etabını kazanıp 1. sıraya yükselen Polti - Kometa takımından Davide Piganzoli oldu. genel klasmanda birinci sırada yer alıyor.   Saat 11.05'te Antalya Akvaryum'dan başlayarak 155 sporcu, Antalya-Antalya etabına doğru bisiklet sürmeye başladı. İlk 5 kilometrede mola verilmedi. 20 kilometreyi geçerken grubun inişte hız kazanması nedeniyle bazı sporcuların geride kaldığı görüldü. Önemli bir kaçışın olmadığı bir kez daha görüldü. 26. kilometre toplu olarak katedildi.   30 kilometre geride olduğumuz için grubun küçük kaçışlara izin vermediği açıktı. Grup Isparta çevre yoluna doğru ilerlerken 57.4. Kilometredeki sprint kapısına doğru yöneldi.   6 SPORCU ÖN KAPIYA YAKLAŞIRKEN KAÇTI   China Glory takımından Lucas de Rossi, Tarteletto takımından Mauro Verwilt, Vorarlberg takımından Dominik Amann, Sakarya takımından Emir Uzun, Rembe Pro Bisiklet Takımı Sauerland takımından Sebastien Niehues ve Paul Wright, grupta minimum 1 farkla önde yer aldı. Fark daha sonra 2 dakika 13 saniyeye çıktı. 50 kilometre yol kat eden sporcuların ortalama hızı ise saatte 44 kilometre oldu.   SPRINT BONUS SONUÇLARI   57.4 kilometrede Diana Travel'ın sponsorluğunda sprint bonus bariyerini aşan ilk atlet Tarteletto takımından Mauro Verwilt oldu. İkinciliği China Glory takımından Lucas de Rossi alırken, üçüncülüğü Vorarlberg takımından Dominik Amann aldı. Kapıyı geçtikten sonra fark ciddi oranda artarak 2 dakika 50 saniyeye ulaştı. 62. kilometreyi bu şekilde geçtikten sonra Burdur il sınırına giriyorsunuz.   Milyon Antik Kenti'nden geçerken küçük bir kaza meydana geldi. Bu olayda grup herhangi bir kayıp yaşamadı, hava aynı kaldı.   Kapıya ulaşamadan beş sporcu daha Kocaaliler Köyü yakınlarında yarışı bıraktı. Böylece yarışa devam eden bisikletçi sayısı 150'ye düşürüldü. Yarışın başlangıcından bu yana 24 bisikletçi organizasyondan ayrıldı. Corendon Airlines sponsorluğundaki turuncu forma bonus kapısı 92.2 kilometrede geçildi.   İşte sonuçlar:   1- Alessandro Pinarello (VF Grubu-Bardiani CSF-Faizane)  2- Davide Piganzoli (Polti-Kometa)  3- Simon Dalby (One-X Mobility)  4- Giulio Pellizzari (VF-Bardiani CSF-Faizane Grubu)  5- Sébastien Reichenbach (Tudor)      Polti Kometa takımından Davide Piganzoli, genel şampiyona verilen AKRA sponsorluğundaki macenta formayı kazandı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 21 yaşındaki İtalyan sporcuya mayoyu giydirdi.   Polti Kometa takımından Davide Piganzoli, Corendon Airlines sponsorluğunda en iyi tırmanıcıya verilen turuncu Corendon Airlines formasını kazandı. Sporcuya kostümü Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal hediye etti.
Tour of Antalya 2024'ü Piganzoli kazandı

Bu yıl beşincisi düzenlenen ve perşembe günü Side-Antalya etabıyla başlayan Tour of Antalya, bugün 183,9 kilometrelik Antalya-Antalya etabıyla sona erdi.  
TDT Unibet takımından Hartthijs de Vries 4 saat 16 dakika 08 saniyelik derecesiyle etabı kazanırken, 2024 Tour of Antalya'nın şampiyonu ise üçüncü gün tırmanma etabını kazanıp 1. sıraya yükselen Polti - Kometa takımından Davide Piganzoli oldu. genel klasmanda birinci sırada yer alıyor.  


Saat 11.05'te Antalya Akvaryum'dan başlayarak 155 sporcu, Antalya-Antalya etabına doğru bisiklet sürmeye başladı. İlk 5 kilometrede mola verilmedi. 20 kilometreyi geçerken grubun inişte hız kazanması nedeniyle bazı sporcuların geride kaldığı görüldü. Önemli bir kaçışın olmadığı bir kez daha görüldü. 26. kilometre toplu olarak katedildi.  
30 kilometre geride olduğumuz için grubun küçük kaçışlara izin vermediği açıktı. Grup Isparta çevre yoluna doğru ilerlerken 57.4. Kilometredeki sprint kapısına doğru yöneldi.  


6 SPORCU ÖN KAPIYA YAKLAŞIRKEN KAÇTI  
China Glory takımından Lucas de Rossi, Tarteletto takımından Mauro Verwilt, Vorarlberg takımından Dominik Amann, Sakarya takımından Emir Uzun, Rembe Pro Bisiklet Takımı Sauerland takımından Sebastien Niehues ve Paul Wright, grupta minimum 1 farkla önde yer aldı. Fark daha sonra 2 dakika 13 saniyeye çıktı. 50 kilometre yol kat eden sporcuların ortalama hızı ise saatte 44 kilometre oldu.  


SPRINT BONUS SONUÇLARI  
57.4 kilometrede Diana Travel'ın sponsorluğunda sprint bonus bariyerini aşan ilk atlet Tarteletto takımından Mauro Verwilt oldu. İkinciliği China Glory takımından Lucas de Rossi alırken, üçüncülüğü Vorarlberg takımından Dominik Amann aldı. Kapıyı geçtikten sonra fark ciddi oranda artarak 2 dakika 50 saniyeye ulaştı. 62. kilometreyi bu şekilde geçtikten sonra Burdur il sınırına giriyorsunuz.  
Milyon Antik Kenti'nden geçerken küçük bir kaza meydana geldi. Bu olayda grup herhangi bir kayıp yaşamadı, hava aynı kaldı.  
Kapıya ulaşamadan beş sporcu daha Kocaaliler Köyü yakınlarında yarışı bıraktı. Böylece yarışa devam eden bisikletçi sayısı 150'ye düşürüldü. Yarışın başlangıcından bu yana 24 bisikletçi organizasyondan ayrıldı. Corendon Airlines sponsorluğundaki turuncu forma bonus kapısı 92.2 kilometrede geçildi.  
İşte sonuçlar:  
1- Alessandro Pinarello (VF Grubu-Bardiani CSF-Faizane) 
2- Davide Piganzoli (Polti-Kometa) 
3- Simon Dalby (One-X Mobility) 
4- Giulio Pellizzari (VF-Bardiani CSF-Faizane Grubu) 
5- Sébastien Reichenbach (Tudor)  
  
Polti Kometa takımından Davide Piganzoli, genel şampiyona verilen AKRA sponsorluğundaki macenta formayı kazandı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 21 yaşındaki İtalyan sporcuya mayoyu giydirdi.  
Polti Kometa takımından Davide Piganzoli, Corendon Airlines sponsorluğunda en iyi tırmanıcıya verilen turuncu Corendon Airlines formasını kazandı. Sporcuya kostümü Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal hediye etti.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.