REKLAM ALANI

Asgari Ücret Artmadan Fiyatlara Zam Yapan İşletmelere Ceza Yağıyor

GÜNDEM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 03.12.2024 - 10:04, Güncelleme: 03.12.2024 - 10:04
 

Asgari Ücret Artmadan Fiyatlara Zam Yapan İşletmelere Ceza Yağıyor

Henüz belirlenmeyen 2025 asgari ücret rakamını fırsata çevirerek fiyat artışı yapan işletmelere karşı Ticaret Bakanlığı sert önlemler alıyor.
Gündem Haber - Ticaret Bakanlığının açıkladığı verilere göre, 2024 yılı boyunca 334 binden fazla işletme denetlendi ve toplamda 442 milyon lira ceza kesildi. Haksız fiyat artışı yaptığı belirlenen işletmelere yönelik cezalar, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendiriliyor. Kurul, 2024 yılı içinde 362 milyon lira cezaya karar verdi. 2025 yılında, cezaların yüzde 43,93'lük Yeniden Değerleme Oranı ile artırılacağı açıklandı. Stokçuluk yapan işletmelere ise her bir aykırılık için 1 milyon ile 12 milyon lira arasında ceza uygulanacak. DENETİMLER SIKILAŞTIRILDI Bakanlık, özellikle temel gıda ürünlerinde fahiş fiyat uygulamalarını tespit etmek için 81 ilde yoğun denetimler gerçekleştiriyor. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Fahiş fiyat uygulayan işletmelere karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerine yer verildi. ASGARİ ÜCRET BAHANE EDİLİYOR Henüz asgari ücret artışı gerçekleşmemiş olmasına rağmen bazı işletmelerin artış beklentisini fiyatlara yansıtmaya çalıştığı tespit edildi. Bakanlık, bu tür uygulamalara karşı sıfır tolerans politikasıyla hareket edeceklerini ve gerekli cezai işlemleri tereddütsüz uygulayacaklarını belirtti. 2024’TE REKOR DENETİM VE CEZA Ticaret Bakanlığı, 2024 yılı içinde 15 milyon 50 bin 390 ürünü denetledi. Yapılan denetimlerde 194 bin 303 aykırılık tespit edildi. Tüketici Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından ise 11 ayda toplamda 3 milyar 954 milyon lira ceza tahakkuk ettirildi. TÜM SEKTÖRLER MERCEK ALTINDA Başta temel gıda ürünleri olmak üzere, kırmızı et ve beyaz et gibi sektörlerde fiyat hareketleri dikkatle izleniyor. Ticaret müfettişleri, su ve yumurta gibi temel ürünlerde eş zamanlı denetimler gerçekleştirerek üretici, dağıtıcı ve perakendeci firmaları inceliyor. Bakanlık, fırsatçı uygulamalara karşı mücadelede kararlılığını yineleyerek, piyasalarda adil ve şeffaf bir ticaret düzeni sağlama hedefine vurgu yaptı. Açıklamada, “Vatandaşlarımızın ve iyi niyetli işletmelerimizin haklarını korumak için aynı disiplin ve hassasiyetle çalışmaya devam edeceğiz.” denildi. ( Tarafsız )   
Henüz belirlenmeyen 2025 asgari ücret rakamını fırsata çevirerek fiyat artışı yapan işletmelere karşı Ticaret Bakanlığı sert önlemler alıyor.

Gündem Haber - Ticaret Bakanlığının açıkladığı verilere göre, 2024 yılı boyunca 334 binden fazla işletme denetlendi ve toplamda 442 milyon lira ceza kesildi. Haksız fiyat artışı yaptığı belirlenen işletmelere yönelik cezalar, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendiriliyor. Kurul, 2024 yılı içinde 362 milyon lira cezaya karar verdi.

2025 yılında, cezaların yüzde 43,93'lük Yeniden Değerleme Oranı ile artırılacağı açıklandı. Stokçuluk yapan işletmelere ise her bir aykırılık için 1 milyon ile 12 milyon lira arasında ceza uygulanacak.

DENETİMLER SIKILAŞTIRILDI

Bakanlık, özellikle temel gıda ürünlerinde fahiş fiyat uygulamalarını tespit etmek için 81 ilde yoğun denetimler gerçekleştiriyor. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Fahiş fiyat uygulayan işletmelere karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerine yer verildi.

ASGARİ ÜCRET BAHANE EDİLİYOR

Henüz asgari ücret artışı gerçekleşmemiş olmasına rağmen bazı işletmelerin artış beklentisini fiyatlara yansıtmaya çalıştığı tespit edildi. Bakanlık, bu tür uygulamalara karşı sıfır tolerans politikasıyla hareket edeceklerini ve gerekli cezai işlemleri tereddütsüz uygulayacaklarını belirtti.

2024’TE REKOR DENETİM VE CEZA

Ticaret Bakanlığı, 2024 yılı içinde 15 milyon 50 bin 390 ürünü denetledi. Yapılan denetimlerde 194 bin 303 aykırılık tespit edildi. Tüketici Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından ise 11 ayda toplamda 3 milyar 954 milyon lira ceza tahakkuk ettirildi.

TÜM SEKTÖRLER MERCEK ALTINDA

Başta temel gıda ürünleri olmak üzere, kırmızı et ve beyaz et gibi sektörlerde fiyat hareketleri dikkatle izleniyor. Ticaret müfettişleri, su ve yumurta gibi temel ürünlerde eş zamanlı denetimler gerçekleştirerek üretici, dağıtıcı ve perakendeci firmaları inceliyor.

Bakanlık, fırsatçı uygulamalara karşı mücadelede kararlılığını yineleyerek, piyasalarda adil ve şeffaf bir ticaret düzeni sağlama hedefine vurgu yaptı. Açıklamada, “Vatandaşlarımızın ve iyi niyetli işletmelerimizin haklarını korumak için aynı disiplin ve hassasiyetle çalışmaya devam edeceğiz.” denildi. ( Tarafsız

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.