ABB

Antalya Büyükşehir Belediyesi deniz filosunu güçlendirdi

GÜNDEM 12.02.2024 - 12:27, Güncelleme: 12.02.2024 - 14:13
 

Antalya Büyükşehir Belediyesi deniz filosunu güçlendirdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi deniz filosunu güçlendirdi
Antalya Büyükşehir Belediyesi, deniz araçlarının denetimi ve çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla gece görüşlü muayene botu satın alarak deniz filosunu güçlendirdi.   Akdeniz'in temizliğine büyük önem veren ve bu konuda çalışmalarını sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi, 320 kilometrekarelik denetim alanındaki boşluğu doldurmak için yeni denetim gemisi satın aldı. Toros 07 adı verilen denetim gemisinin amacı, Akdeniz'de kirliliğe neden olan gemileri tespit ederek acil durumlara müdahale etmektir.   GECE GÖRÜŞLÜ   Antalya Körfezi'nde seyreden tüm deniz gemilerinin denetimi amacıyla filoya eklenen ve ağır deniz koşullarında görev yapabilme kabiliyetine sahip olan Toros 07 muayene gemisi, yüksek yoğunluklu polietilen malzeme olan yüksek yoğunluklu polietilenden üretiliyor. petrolden elde edilir. Maksimum 28 knot hıza ulaşan yüksek hızlı gemi, radar ve gece görüş sistemleriyle donatılmış olup, sürekli takip yapabilmektedir. Toros 07 adı verilen 13,8 metre uzunluğunda ve 3,95 metre genişliğindeki muayene gemisi, 2.420 HP olmak üzere toplam 840 HP makine gücüne ve tüm muayene alanına hakim olacak yakıt kapasitesine sahip.   EGDS İLE ONLINE BAĞLANTI   Toros 07 çevre denetim gemisi, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Elektronik Gemi Denetim Sistemi'ne (EGDS) online bağlanarak anlık görüntü aktarımı sağlıyor. Böylelikle “Çevre Kanunu”nun verdiği heyet ile deniz taşıtlarından kaynaklanan deniz kirliliğinin önüne geçmeye çalışacağız. Denetim gemisinin maliyeti 10 milyon 70 bin TL oldu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi deniz filosunu güçlendirdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, deniz araçlarının denetimi ve çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla gece görüşlü muayene botu satın alarak deniz filosunu güçlendirdi.  
Akdeniz'in temizliğine büyük önem veren ve bu konuda çalışmalarını sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi, 320 kilometrekarelik denetim alanındaki boşluğu doldurmak için yeni denetim gemisi satın aldı. Toros 07 adı verilen denetim gemisinin amacı, Akdeniz'de kirliliğe neden olan gemileri tespit ederek acil durumlara müdahale etmektir.  


GECE GÖRÜŞLÜ  
Antalya Körfezi'nde seyreden tüm deniz gemilerinin denetimi amacıyla filoya eklenen ve ağır deniz koşullarında görev yapabilme kabiliyetine sahip olan Toros 07 muayene gemisi, yüksek yoğunluklu polietilen malzeme olan yüksek yoğunluklu polietilenden üretiliyor. petrolden elde edilir. Maksimum 28 knot hıza ulaşan yüksek hızlı gemi, radar ve gece görüş sistemleriyle donatılmış olup, sürekli takip yapabilmektedir. Toros 07 adı verilen 13,8 metre uzunluğunda ve 3,95 metre genişliğindeki muayene gemisi, 2.420 HP olmak üzere toplam 840 HP makine gücüne ve tüm muayene alanına hakim olacak yakıt kapasitesine sahip.  


EGDS İLE ONLINE BAĞLANTI  
Toros 07 çevre denetim gemisi, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Elektronik Gemi Denetim Sistemi'ne (EGDS) online bağlanarak anlık görüntü aktarımı sağlıyor. Böylelikle “Çevre Kanunu”nun verdiği heyet ile deniz taşıtlarından kaynaklanan deniz kirliliğinin önüne geçmeye çalışacağız. Denetim gemisinin maliyeti 10 milyon 70 bin TL oldu.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.