Bademlidere Cumhuriyet Parkı açılıyor

Bir süredir trafo patlaması nedeniyle kapalı olan ve bakıma alınan Bademlidere Cumhuriyet Parkı 9 Ağustos’ta yeniden vatandaşların kullanımına sunulacak. Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, parkta yaptığı incelemeler sonrası teknik sorunların giderildiğini ve parkın güvenli hale getirildiğini belirtti. ( Ankara Haber ) 

DİNLENME VE SPOR ALANLARI

Bademlidere Mahallesi’nde yaklaşık 750 bin metrekare alan üzerine kurulu Bademlidere Cumhuriyet Parkı, 500 dönüm orman ve 250 dönüm rekreasyon alanından oluşuyor. Parkta Macera Parkı, Binicilik Tesisi, Çocuk Oyun Alanları, Piknik Alanları, Meydan Kafe, Seyir Terasları, Mini Gölet, basketbol sahası, çok amaçlı saha ve bisiklet parkurları gibi çeşitli olanaklar mevcut. Ayrıca 625 araç kapasiteli 4 otopark bulunuyor. Parkta 22 bin ağaç ve 360 bin çalı da yer alıyor.

KURAKLIĞA KARŞI BİTKİSEL DÜZENLEME

Park, yağmur sularının toprakta kalması ve erozyonun önlenmesi amacıyla doğal bitki örtüsünde yer alan türlerle donatıldı. Az su isteyen bitkilerle düzenlenen park, konumu itibariyle de vatandaşlar için temiz hava ihtiyacını karşılıyor. ( Tarafsız )