Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar yeniden İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı seçildi

İç Anadolu Belediyeler Birliği (İABB), Bakanlar Kurulu’nun 25 Ocak 1991 tarihli ve 91/1427 sayılı izni ile kurulmuştur. İABB'nin merkezi Başkent Ankara’da bulunurken 5 Haziran tarihi ile ile İABB Bakanının seçilmesi için 69. Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. ( Ankara Haber ) 

İç Anadolu’daki belediyelerin çıkarlarını korumak, gelişmelerine yardımcı olmak ve rehberlik etmek gibi görevleri olan İABB üyesi olan yerel yönetimlerin birlikler aracılığıyla kamu hizmetini en uygun hizmet alanı dahilinde yürütme olanağına ulaştırır. Verimliliğinin artırılması ve çalışma alanı içindeki belediyelerin parasal, teknik, deneyim ve benzeri olanaklarını ortak çaba ile birleştirip daha etkin ve verimli biçimde kullanılmasını amaçları ile kurulan İABB'de bugün başkanlık seçimi gerçekleşti.

İÇ ANADOLU BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANI YENİMAHALLE BELEDİYE BAŞKANI FETHİ YAŞAR SEÇİLDİ

Yenimahalle Belediyesi Başkanı Fethi Yaşar 5 Haziran Çarşamba 2024 tarihi ile yapılan İç Anadolu Belediyeler Birliği'nin 69. Olağan Meclis Toplantısı sonucu yeniden İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı olarak seçildi.

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu da İABB'nin Encümen Üyeleri olarak seçildiler. 2014 yılında ilk kez seçilen Fethi Yaşar başkanlığındaki İç Anadolu Belediyeler Birliği’nin 37 olan üye sayısı ise 250’ye çıktı. Bu yıl da İABB'ye Yaşar'ın başkanlık etmesine karar verildi. ( Tarafsız )