Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı kararlarını açıkladı

Konuşmasına bugün yaşanan uçak kazasında şehit olan pilotlarımıza rahmet dileyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan 18 kez sandıkta millete hesap vererek ibra olduklarını belirtti. ( Gündem Haberler ) 

4 HAZİRAN 2024 KABİNE TOPLANTISI KARARLARI AÇIKLANDI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan yapmış olduğu açıklamasında "Düşen doğum oranı büyük tehdit. 2023 yılı doğum istatistikleri önemli bir soruna işaret ediyor. Aile enstitüsü kuruluş hazırlıklarına başladık.

EVLİLİK KREDİSİNE KAÇ KİŞİ BAŞVURU YAPTI?

Evlilik kredisi için için deprem bölgesinde başvuruları almaya başladık. Bugüne kadar 9 bin 617 kişi başvuru yaptı. Ödemeler sürüyor.

Kadının güçlenmesi için eylem planını hayata geçirdik. Şiddete sıfır tolerans göstereceğiz. Kıdana şiddetle mücadele genelgesini çıkardık. 6 Şubat depremlerinden etkilenen vatandaşlarımız da dahil olmak üzere 1 milyondan fazla kişiye psikodestek verdik. Son 1 yılda bin 33 çocuğumuzu koruyu aile yanına yerleştirdik. Güçlü aile güçlü Türkiye sloganı ile bu alandaki desteğimizi sürdüreceğiz.

Çalışanı, emekliyi, asgari ücretliyi enflasyona ezdirmeme konusunda bugüne kadar taviz vermeden çalıştık. 1 Ocak 2024 tarihi itibari ile asgari ücrete yüzde 49 zam yaparak 17 bin 2 liraya çıkardık. Memurlarımızın maaşını söz verdiğimiz üzere Ocak 2024 itibariyle 33 bin liraya çıkardık. 7. dönem toplu sözleşme görüşmeleri ile 11 hizmet kolunda mutabakat sağladık. En düşük emekli aylığını 10 bin liraya çıkardık.

EMEKLİYE KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Ekim ayında emeklilerimizin tamamına bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödedik. Ramazan Bayramı ikramiyesini 3 bin liraya çıkardık. Emeklilerimizin Kurban Bayramı ikramiyesini 10 -14 Haziran tarihleri arasında yatıracağız.

2024 KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK, UZATILDI MI?

Sözlerimi bitirmeden önce bayram tatili kararını açıklıyorum. Kamu çalışanları için 16 Haziran 2024 Pazar gününü takip eden 2 günlük süreyi de idari izinle bayram tatiline katıyoruz. Böylelikle Kurban Bayramı tatilini 9 güne çıkartıyoruz. Toplantımızın hayırlara versile olmasını temenni ediyor, hepinizi saygı ve sevgiyle kucaklıyorum" diyerek 9 günlük bayram tatili kararını açıkladı. ( Tarafsız )